3 Bin Kişiye Aşure İkramında Bulunduk

21 Eylül 2018 Cuma 14:35:46

Belediyemiz tarafından Muharrem ayı dolayısıyla aşure etkinliği düzenlendi. Etkinlikte yaklaşık 3 bin vatandaşa aşure dağıtıldı.

Belediyemizin katkıları ile düzenlenen aşure programına vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. 3 bin kişilik olarak hazırlanan ve Abdulkerim Kuzu (Çarşı) Camii'nde Cuma namazının ardından binlerce vatandaşa kâselerde aşure ikramında bulunuldu. Etkinliğe katılan Siirt AK Parti Milletvekili Osman Ören ve Belediye Başkan V. Ceyhun Dilşad Taşkın Belediye Başkan Yardımcımız Dr. Ali Aytek, vatandaşlara Aşure dağıttı.

Etkinliğe katılan vatandaşlarla tek tek selamlaşan Belediye Başkan V. Ceyhun Dilşad Taşkın, Aşure gününü paylaşmanın, dayanışmanın, birlikteliğin, sevginin ifadesi, bolluk ve bereketin simgesi olduğunu söyledi. Başkan Taşkın, "İslam alemi olarak Muharrem ayına girdik. Allah ibadetlerimizi kabul eylesin. Muharrem ayı çok faziletli bir ay. İslami takvime göre birçok olaylar, birçok mucizeler bu ayda meydana geliyor.Aşure paylaşmanın, dayanışmanın, birlikteliğin, sevginin ifadesi, bolluk ve bereketin simgesidir. İyiye, güzele ve paylaşmaya vesile olmasını dileriz" dedi.

Siirt Milletvekili Osman Ören’de İslam aleminin Aşure gününü kutlayarak, "Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Güzel bir etkinlik, inşallah her sene daha geniş kapsamlı etkinlikler düzenlenir. Mübarek olsun, Allah kabul etsin." diye konuştu.