Belediyemizden Kasis Çalışması

13 Aralık 2018 Perşembe 16:27:42

Belediyemiz tarafından şehir içinde trafik yoğunluğunun düşük, yol yapısının hız yapmaya elverişli olduğu ve özellikle çocuk bahçesi, okul, spor ve konut alanları gibi yaya hareketliliğinin yoğun olduğu yol kesimlerinde standartlara uygun hız kesici kasisler yapılıyor.

Araçların hızlı bir şekilde geçmesini engellemek, yayaların ve öğrencilerin yol ve kaldırımlarda daha güvenli bir şekilde yürümelerini sağlamak amacıyla belirlenen program dahilinde başlatılan çalışmalarını sürdürüyor. Trafik akışının yoğun olduğu bölgelerde yer alan, okul önlerine konulacak hız kesicilerle öğrencilerin okul giriş ve çıkışlarında güvenliğinin sağlanması hedefleniyor. Ulaştırma Hizmeti Müdürlüğü ekiplerimiz tarafından okul önlerine araçlara zarar vermeyen kauçuk malzemeden yapıldığı belirtildi.

Ekiplermiz, İl genelindeki okulların ihtiyaçlarını karşılanmanın yanı sıra öğrencilerin can güvenliğini ve kazaların önüne geçilmesini sağlamak adına okulların önüne bunun yanı sıra tehlike arz edecek birçok noktaya kasis uygulamasının yapıldığını belirtti. Caddelere hız kasislerinin yerleştirilmesinin özellikle çocukların güvenliği için büyük önem taşırken, cadde üzerinde evleri bulunan vatandaşlar uygulamadan memnun olduklarını söylediler.