İtfaiye Müdürlüğümüz, 2018 Yılında 569 Yangına Anında Müdahale Etti

15 Ocak 2019 Salı 14:26:19

Olaylara en kısa sürede müdahale eden gece gündüz demeden olabilecek her türlü felakette kurtarma çalışmaları için her zaman göreve hazır olarak mesai yapan Belediyemiz İtfaiye Müdürlüğü, 2018 yılında; 569 yangın, 294 su baskını, 206 kapı açma, olaylarına müdahale etti.

Vatandaşın can ve mal güvenliğini korumak için 7 gün 24 saat esasına göre görev yapan itfaiye ekipleri, yıl içerisinde 116 bina yangını, 31 trafik kazası, 130 anız, orman ve fidanlık yangını, 106 çöp yangını, 206 merdivenli görev olmak üzere toplamda 569 olaya müdahale etti. İş yerlerinin denetleme, personel eğitimi, tatbikat, resmi kurum çalışanlarının bilinçlendirilmesi ve benzeri görevler olmak üzere çok sayıda farkındalık çalışmasını yürüten Belediyemiz İtfaiye Müdürlüğü, yoğun bir çalışma dönemini geride bıraktı.

Okul Ve Kurumlara Eğitim

Belediyemiz İtfaiye Müdürlüğünden yapılan açıklamada; "Öğrencilerimize yangın çıkmadan alınabilecek önlemleri de anlatıyoruz. Kendilerinin yalnız kaldığı dönemlerde neleri yapmamaları gerektiklerini anlatıyoruz. İtfaiye olarak bizim yangınlara nasıl müdahale ettiğimizi, yangın ile karşılaştıklarında neler yapıp bize nasıl haber vereceklerini anlatıyoruz. Bu sayede yangınlara karşı öğrencilerimizi bilinçlendiriyoruz. Bu sayede çıkabilecek yangınları en aza indirgemeyi hedefliyoruz." İfadeleri kullanıldı.

İtfaiye Müdürlüğü 7 Gün 24 Saat Hazır

Yangın ihbarı konusunda vatandaşların hassas davranmalarını gerektiği belirtilen açıklamada; "Yangın çıktığı andan itibaren olayı gören vatandaşlarımız kesinlikle bize ihbar etsinler. Bize ne kadar erken haber gelirse bizim müdahalemiz de o kadar hızlı oluyor. Bizim olaydaki ilk amacımız can kaybının olmaması daha sonra ise maddi kaybı önlemek. Bu ikisini önlemek için bizim yangınlardan haberdar edilmemiz gerekiyor. İntikal esnasında çok fazla sıkıntı yaşamıyoruz. Vatandaşlarımızın ara sokaklarda yanlış park yapmaları bizi yavaşlatabiliyor. Bu konuda vatandaşlarımızı hassas olursa çalışmalarımız daha iyi olur." İfadeleri kullanıldı.