Belediyemizden Yaya Geçidi Çalışması

12 Temmuz 2019 Cuma 14:27:33

Belediyemiz Ulaştırma Müdürlüğü tarafından trafikte yaya önceliğine dikkat çekmek amacıyla başlatılan ‘Önce Yaya’ projesi kapsamında, ildeki yaya geçitlerinde çeşitli çalışmalar gerçekleştirdi. Yaya geçitlerine dikkat çekmek için yapılan uygulamalar sayesinde, yayaların şehir içlerinde de geçiş üstünlüğü olduğuna dikkat çekiliyor.

Trafikte yaya önceliğine dikkat çekmek amacıyla başlatılan ‘Önce Yaya’ projesi kapsamında Belediyemiz tarafından çeşitli çalışmalar gerçekleştirildi. Bu kapsamda ilde bulunan yaya geçitlerinde farkındalığı arttırmak amacıyla belediye ekipleri tarafından boyama işlemi yapıldı.

Yaya geçitlerine dikkat çekmek için yapılan uygulama sayesinde yayaların şehir içlerinde de geçiş üstünlüğü olduğuna dikkat çekiliyor. Uygulama ile araç sürücülerinin yaya ve okul geçidine yaklaşırken, güvenle yavaşlayabileceği ya da durabileceği uygun mesafe göz önüne alınarak uyarılması sağlanacak. Bu doğrultuda ‘Önce Yaya’ görselleri şeritlere ve geçiş çizgilerinin önüne uygun şekilde çizildi.