Siirt’te Kayyıma Hayır Açıklaması

29 Ağustos 2019 Perşembe 16:05:42

Siirt İHD şubesinde düzenlenen basın açıklamasına Siirt HDP Milletvekili Sıddık Taş, Siirt Belediye Eş Başkanları Berivan Helen Işık, PeymanDara Turhan ve Hdp Belediye meclis üyeleri katıldı.

Siirt İHD Şubesinde düzenlenen basın toplantısında aralarında Siyasi Partiler ve Sivil Toplum Örgütlerinin bulunduğu 10 Kurum Diyarbakır, Van ve Mardin Büyükşehir Belediyelerine atanan Kayyımların anti demokratik bir uygulama olduğunu dile getirdiler.

Kayyıma Hayır bildirgesine HDP İl Başkanı Serdar Batur, Siirt Barış Anneleri İnsiyatifi, İHD Şube Başkanı M. Salih Kılıçaslan, Kesk Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Hayrettin Şalcı, Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Nevaf Bilek, Siirt Tabibler Odası Yönetim Kurulu, Siirt Ziraat Odası Başkanı Gündüz Tanık, Türkiye Mühendis ve mimar Odaları Birliği Fuat Bilek, Belediye İş Sendikası Başkanı Halit Akınay ve Disk/Genel İş temsilciliği imza attılar.