Irk

Malzemeler

  • 4 su bardağı ince bulgur
  • 1, 5 su bardağına yakın un
  • 300 gr kıyma
  • 1 yumurta
  • 1, 5 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 orta boy kuru soğan
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Reyhan
  • Tuz
  • Sıvıy ağ (kızartmak için)

Yapılışı

        Bulguru kimyonu ve reyhanı karıştırıp 1 çay bardağı ılık su ile ıslatıyoruz. 5 dk beklettikten sonra ovuyoruz. Domates salçasını, biber salçasını, tuzu, karabiberi ve pul biberi ilave ettikten sonra yoğurmaya başlıyoruz. İçine yumurtayı kırıp, rendelenmiş soğanı ilave edip tekrar yoğuruyoruz. Kıymayı da ilave edip iyice yoğuruyoruz. Unu da ekledikten sonra elimizi ıslatarak yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam ediyoruz. Daha sonra avuç içi büyüklüğünde parçalar alıp resimdeki gibi şekil veriyoruz. Derin kızartma tenceresinde bol yağda kızartıp servis tabağına alıyoruz.

Not: Bu yemek Siirt yöresine ait olup yarma karışımlı ince bulgur (yöresel kitel bulguru) kullanılarak yapılmaktadır.

Close menu