Sever Basal

Malzemeler

  • 1 su bardağı orta boy pilavlık bulgur
  • 1/2 kilogram yeşil soğan
  • 2 yemek kaşığı kavurma
  • 1 tatlı kaşığı biber ve domates salçası
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 6 su bardağı su veya et suyu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber 
  • 1 çay kaşığı karabiber

Hazırlanışı 

        Yeşil soğanlar ayıklanır, yıkanır, ince doğranır.Tencereye yağ konur, ocağa alınır ve kısık ateşte salça birkaç kez çevrilir.Üzerine su ilave edilerek kaynatılır.Tuz,karabiber,pul biber eklenir.Kaynayan suya bulgur eklenir ve 30 dakika özleşinceye kadar kaynatılır.Arzuya bağlı olarak 2 yemek kaşığı kavurma eklenebilir.Taze soğanlar eklenir ve on dakika daha pişirilir.
KAYNAK:Siirt Mutfağı Kitabı
Close menu